TAMBUR: TAHRİK TAMBURU, GERGİ TAMBURU, AVARE TAMBURU, YATAKLI TAMBURU, MIKNATISLI TAMBUR
TAHRİK TAMBURU:Konveyör bant kayışına hareket veren konveyör tamburudur ve bandın başına takılır. Bant boyunun uzun olması halinde bir bant tesisinde birden fazla tahrik tamburu kullanılabilir. Konveyör tamburun gövde borusunu iyi kavrayabilmesi için kauçuk kaplama yapılır. Sökülebilir milli olup pens sistemi ile tambur borusuna bağlanır. Kavramanın daha iyi olması için 10-25 mm kalınlıklarda, 65 ± 5 Shore sertlikte kaplanıp taşlanır, baklava veya çavuş desen açılır. Projeye uygun çeşitli sertlik değerlerine göre sıcak vulkanize olarak imal edilir.
GERGİ VE KUYRUK TAMBURU:Konveyör bant boyunun kısa olması durumunda kayışının sonuna konveyör kuyruk tamburu takılır ve gerdirme sistemi gergi tamburunun miline bağlanır. Konveyör bant boyunun uzun olması durumunda ise konveyör kuyruk tamburu olarak sona takıldığı gibi bant gergi sistemi içinde ağırlık mekanizmaları ile beraber kullanılır. Sökülebilir milli olup pens sistemi ile tambur borusuna bağlanır.
Tambur boruların çapları; taşıyacağı yüke göre hesaplanmış bandın genişliğine ve uzunluğuna göre 220 mm ile 1400 mm arasındaki çaplarda ve 400 mm ile 3000 mm’ye kadar yüzey genişliğindedir.
AVARE TAMBURU:Avare tamburlar tamamen bağımsız çalışır.
MANYETİK TAMBUR:Manyetik tambur paslanmaz çelikten üretilmiş ve gereksinimlerinize uygun boyutlara getirebiliriz. Hububatların ve un, irmiğin metal parçacıklardan temizlenmesinde kullanılır. Buğday, mısır gibi hububatların temizleme, işleme, öğütme tesislerinde ve yem fabrikalarında kullanılır.
U-ELEK LASTİKLERİ
Her türlü İhtiyaçlarda; inşaat, otomotiv, tekstil, makine, dekorasyon, elektrik, mobilya, seramik, plastik ve deri sanayi gibi çok değişik sektörlerde kullanılmaktadır.En fazla kırıcılarda, taş ocaklarda eleklerin kenar kısmını korumak için kullanılır.
TAKOZ LASTİKLERİ
Takoz lastiklerin ana görevi titreşimi almaktır.
CONTA
Sıvının sızmasını önlemek, geçirmezliği sağlamak için iki yüzey arasına yerleştirilip sıkıştırılan, genellikle kauçuktan yapılmış, ince ve ortası delik parça.
Contanın öncelikle kullanıldığı sanayi dalları ; Otomotiv; Uçak, gemi, tren, gibi diğer ulaşım araçları; Makineler, ve hidrolik sistemler; Petrol ve kimya sanayi; Sıvı ve gaz nakil tesisleri; Yüksek basınçlı buhar tesisleri; Ve sızdırmazlık gereken her ortam.
TAMBUR PENSİ
Çeşitleri: -Düz pens; -Şapkalı pens; -Ringfeder pensi
HAYVAN YATAKLARI
Hayvan Yatağı Nedir ?
Hayvan yatağı geçmiş dönemlerde hayvanın toprak veya betonla temasını kesmek için Kullanılan sap saman gibi altlıkların yerine kauçuk esaslı lastikten yapılan levhadır.
İneklerde stres konforun bozulması ile ortaya çıkan bir sorundur. Konforun bozulması stresi davet eder. Döl verimi düşer. Bağışıklık sistemi bozulduğundan inek her türlü hastalığa duyarlı hale gelir. İnekler için konfor kazancın ve sağlığın anahtarıdır. İnekler için en önemli konfor KURU ve TEMİZ Bölümlerdir. Durak yerlerinde, sağım odasında ve gezinme yerlerinde ne kadar kuru ve temiz bölümlere sağlanabilirse verim o derece yüksek, hastalık riski o derece düşük olur. Bunun tersi ıslak ve çamurlu zeminler ve bölümler ise stres faktörleri olarak karşımız çıkarlar. Hayvan yatağı kullanılan bölümlerde ıslaklık, çamur veya kirli zemin olmayacağından stres ve hastalıklar söz konusu olmayacaktır.
Hayvan Yatağı Pahalımıdır ?
Hayvan yatağı pahalı bir ürün değildir. Daha önce kullanılan altlıklar sap, saman gibi materyallere ödenen yıllık bedelin 1/10 u kadardır. Kullanım süresi en az 10 yıl gibi uzun bir süre olacağından yıllara göre ödenen bedel çok daha düşük olmaktadır.
Hayvan Yatağı Neden Kullanılmalıdır
İnekler günlerinin yaklaşık 51 dakikasını sağım odasında, 135 dakikasını bekleme ve yem yeme esnasında ve 1254 dakikasını dinlenme alanlarında geçirirler. İneklerin süt üretimi için gerekli olan bu zaman dilimini konfor içerisinde stresten uzak geçirmeleri gerekir. Yatak yerlerinin yumuşak olması ve sağlık açısından kauçuklu lastik yataklarla kaplı olması tercih nedenidir. Sap, saman, hızar talaşı ve kum gibi altlıkların meme iltihabı (mastitis) yönünden sakıncalı oldukları belirlenmiştir. İneklere sağlanacak olan konfor öncelikle süt verimini, döl verimini özetle karlılığı arttırır. KONFOR sağlık ve verim demektir. Mastitisle mücadelenin temel felsefesi TEMİZ ve KURU ortamlardır. Islak zeminli, çamurlu barınaklarda mastitis (meme iltihabı) artar. Hayvan yatağı kullanıldığında bu sorunların hepsi ortadan kalkar. Bu nedenle dış ülkelerde kullanımı çok yaygın olan hayvan yatağının ülkemizde de kullanılması gereklidir.
Hayvan Yatağı Faydaları:
Hayvan yatağı kaymayı önleyecek şekilde özel dizaynı ile kaymazlık sağlayarak çatı ayrılmalarını önler.
Hijyen yapısı ile kolay temizlenir bakteri üremesine engel olur başta mastitis (meme iltihabı) olmak üzere çeşitli hastalıkların oluşmasını engeller, veteriner masraflarını en aza indirir.
Esnek yapısı ile diz yaralanmalarını önler.
Süt verimi arttırır.
İzolasyon özelliği nedeniyle aşırı sıcağa ve soğuğa engel olur.
Kuru ve temiz olması nedeniyle stresi önler, konfor sağlar.
Uzun ömürlüdür, dayanıklıdır ve ekonomiktir.
Diğer altlıklara göre kullanımı ve temizlenmesi kolay olduğundan işçilikte, malzemede tasarruf sağlar.
Alt kısmında yer alan özel dizayn kanallar sayesinde kuru kalmakta, sağlanan hava sirkülasyonu ile böceklenmeyi önler.Hayvan sağlığına uygundur.
KONVEYÖR RULO:
TAŞIYICI RULO, DARBE RULOSU, DÖNÜŞ RULOSU
TAŞIYICI RULO
3 çeşit taşıyıcı rulomuz mevcutdur.
-Düz rulo: malzemenin taşındığı üst kolda bulunur.
-İkili taşıyıcı rulo: bandın yük taşıma kapasitesini arttırır.
-Üçlü taşıyıcı rulo: yan makaraların eğimini arttırarak yük taşıma kapasitesini arttırmaktadır.
DARBE RULOSU
Banda dökülen iri malzemelerin banda zarar vermemesi için lastik kaplı darbe makaraları kullanılır.
DÖNÜŞ RULOSU
Dönüş ruloları bandın alt kolunu taşır ve tek bir parçadan oluşur banda yapışan malzeme kalıntısını ve düzensiz malzeme birikimini engeller.